Casa speciala - traditionala, cu 457 mp teren, Centru - Rupea, Brasov

Informații vânzător

 • Email: christina.epure@gmail.com
 • Telefon: 0736797203
 • Telefon mobil: 0736797203

Locaţia

 • Rupea Brasov
 • Brasov (Brasov)
 • Romania
Mai 16, 2018 Brasov (Romania) Distribuie

Descriere

ASCENDENT IMOBILIARE

propune spre vanzare o EXCLUSIVITATE materializata printr-o casa in stil traditional, ce aduce cu ea caldura caselor parintesti, situata in zona centrala din Rupea, jud. Brasov, la 40 de minute de orasul Brasov.
Proprietatea se desfasoara pe o compozitie parter + etaj astfel: camera de zi, patru dormitoare, bucatarie, doua bai, avand o suprafata de teren de 457 mp.
Imobilul te imbatiseaza prin caldura traditionala, avand si spatii auxiliare pentru depozitare, inclusiv garaj in curte.
Recomandam proprietatea pentru rezidenta sau mini pensiune.
Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324 când sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetății, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificație dar și refugiu pentru populația ce locuia dealurile și valea din împrejurimi, așezarea ei fiind strategică: la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între Transilvania, Moldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice.

Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, dominând de sus orașul, a fost construita și extinsa în secolele al XIV-lea– al XVII-lea, ca cetate și refugiu pentru satele din împrejurimi. În prezent este în stadiu de ruina. Curtinele formează 4 incinte, fiind întărite din loc în loc cu turnuri poligonale, circulația fiind controlata de mai multe porți interioare care compartimenteaza ansamblul fortificat. Incinta centrala este prevăzută cu un reduit și cu o capelă.

Consilier dedicat:
doamna Larisa Ciocan
0762623127

Detalii, fotografii suplimentare si alte variante similare exclusive:

www.ascendentimobiliare.ro

Mai multe informatii

Categorii
CASE-VILE
Id
#4437
Vizualizări
3
An constructie
1950-1977
Suprafata
152
Deschidere
20
Gaze
Apa
Canalizare
Curent Electric
Numar de camere
5
Suprafata Constructie
100
Telefon
0736797203
Share by email Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn Pin on Pinterest

Comentarii

  Nici un comentariu adăugat încă. Fii primul care comentează!
  48000 Euro €

  Informații utile

  • Evitaţi escrocheriile şi plătiţi direct (în mână) sau prin PayPal
  • Niciodată nu plătiţi prin Western Union, Moneygram sau alte servicii anonime de plată
  • Nu cumpăraţi sau vindeţi înafara ţării voastre. Nu acceptaţi cecuri dinafara ţării
  • Acest site nu este implicat în nici o tranzacţie şi nici nu controlează plăţile, transportul, garanţia tranzacţiilor, nu oferă "protecţia cumpărătorului" dar nici "certificarea vânzătorului"

  Anunțuri similare

  Sus